2.Ulusal Romatolojik Rehabilitasyon Kongresi

2.Ulusal Romatolojik Rehabilitasyon Kongresi İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ev sahipliğinde 13-15 Ekim 2016 tarihlerinde gerçekleştirildi. Kongre başkanı Doç. Dr. Ela Tarakcı açılış konuşmasında “İkincisini düzenlediğimiz multidisipliner Ulusal Romatolojik Rehabilitasyon Kongresi’nde romatolojik rehabilitasyon alanında güncel konuları konuşacağız ve bilgi alışverişinde bulunacağız” dedi. Kongre eş başkanı ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arzu Razak Özdinçler ise “Kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve böyle kapsamlı bir kongreye ev sahipliği yapmaktan ötürü son derece mutluyuz” dedi. Türkiye Fizyoterapistler Derneği Başkanı Doç.Dr. Bülent Elbasan “Fizyoterapistlerin farklı çalışma alanlarına özel multidisipliner kongre düzenlemesinin mesleğimize önemli katkılar sağlayacağı düşüncesindeyim” ifadelerini kullandı.   Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Akgül konuşmasında “Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak biz birçok ilke imza atıyoruz. Ev sahipliğimizde gerçekleşen bu kongrenin tüm katılımcılara güncel bilgiler sunacağı düşüncesindeyim. Böyle güzel bir organizasyonu düzenleyen kongre Başkanı Doç.Dr. Ela Tarakcı’ya ve tüm ekibe teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Açılış konuşmalarının ardından fizyoterapi ve rehabilitasyon  bölümü 2. Sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisi sunuldu.

Kongreye İstanbul ve diğer şehirlerde çalışan fizyoterapistler, doktorlar, hemşireler, akademisyenler ve öğrenciler olmak üzere toplam 435 kişi katıldı. Kongrede İstanbul Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi ve diğer birçok üniversiteden doktor, fizyoterapist, beslenme uzmanı, hemşire, pskiyatrist akademisyen konuşmacı olarak katıldı. 2.5 gün süren kongrenin yoğun bilimsel program ile 11 farklı oturumda romatolojik rehabilitasyon alanında geçmişten günümüze perspektifi ile multidisipliner birçok konu konuşuldu. Kongrede 20 poster, 10 sözel bildiri sunuldu ve iki workshop yapıldı. Kongrenin 1. gününde çocukluk çağı romatizmal hastalıkları ve rehabilitasyonu konuşulurken, 2. Gününde erişkin romatizmal hastalıkları ve rehabilitasyonu hakkında bilgi paylaşımı yapıldı. Kongrenin 3.günün sonunda Kongre Başkanı Doç.Dr. Ela Tarakcı ve Prof.Dr. Edibe Ünal kongre kapanış raporu sundu ve 3. Ulusal Romatolojik Rehabilitasyon Kongresi için hedefler ve planlar konuşuldu. Gelecek yıl 3. Ulusal Romatolojik Rehabilitasyon Kongresi’nin Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde yapılmasına karar verildi.