İÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Mezuniyet Coşkusu

İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SABİF) Mezuniyet Törenimiz,  İÜ Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Tören, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından fakülteyi birincilikle bitiren Nilüfer Kurttekin konuşmasını yapması için sahneye davet edildi. İnsanlığın var oluşundan beri ebelik mesleğinin olduğunu belirten Kurttekin, “Bu kutsal mesleği İstanbul Üniversitesi gibi köklü bir üniversitede birincilikle bitirmenin gururunu yaşıyorum” dedi. Ayrıca bu yolda her zaman yanında olan ailesine, eşine, hocalarına ve özellikle de hiçbir imkânı eksik etmeyen İstanbul Üniversitesi’ne teşekkürlerini iletti. Daha sonra dereceye giren mezunlardan Fakülte Birincisi Ebelik Bölümü öğrencisi Nilüfer Kurttekin, Fakülte İkincisi Sosyal Hizmetler Bölümü’nden Hatice Tuğba Eren ve Fakülte Üçüncüsü Sosyal Hizmetler Bölümü’nden Gülistan Ayebe sırasıyla sahneye çağrılarak plaketleri takdim edildi.

Konuşmasını yapmak için sahneye çıkan İÜ SABİF Dekanı Prof. Dr. Ahmet Akgül, “Bu önemli günde bizleri yalnız bırakmayıp törene katılan herkese teşekkür ediyorum’’ dedi. Prof. Dr. Akgül, ayrıca kendisinin de çok heyecanlı olduğunu çünkü ilk kez bir Dekan olarak mezuniyet törenine katıldığını ifade etti. Mezun öğrencilere ise artık mesleğin içinde olacaklarını ve topluma en iyi şekilde faydalı olmaları gerektiğini vurguladı.

Daha sonra Prof. Dr. Akgül, Dekanlığı kendisinden devraldığı ve kendisinden çok şey öğrendiği hocası Prof. Dr. Halil Koyuncu’yu konuşma yapması için kürsüye davet etti. Prof. Dr. Halil Koyuncu, kendisini mezuniyet törenine davet eden eski çalışma arkadaşlarına ve buraya gelen tüm ailelere teşekkürlerini bildirdi. Ayrıca Prof. Dr. Koyuncu, mezun olan öğrencilere mesleklerinde başarılı olmanın sırrının her zaman hedefleri yüksek tutmaktan geçtiğini belirtti.

Daha sonra İstanbul Üniversitesi öğrencileri müzik dinletisi gerçekleştirdi. Ardından diploma törenine geçildi.